ЛИЦЕ В ЛИЦЕ СО АЈКУЛА: Се помири со помислата дека ќе умре, но тогаш…

Каква среќа се спаси за влакноСреќата му била наклонета тој ден, австралискиот сурфер кој останал неповреден откако бил нападнат од ајкула во текот на натпревар во Јужна Африка.
Тој изјавил дека очекувал да биде мртов, додека со сета својата моќсе обидел да се одбрани од ајкулата. Ајкулата, овој трикратен светски шампион го „поздравила“ на самиот почетокот на финалето.
„Веднаш скокнав во водата, но таа продолжи да ја напѓа даската за сурфање. Се борев и викав. Ја видов само на перката, не ги видов забите и ја удрив со тупаница во грб“, изјави видно вознемирениот сурфер.
Во овие води има најголем број на бели ајкули во светот, а еден сурфер беше убиен од ајкула во 2013 година.
Погледнете го видеото:Среќата му била наклонета тој ден, австралискиот сурфер кој останал неповреден откако бил нападнат од ајкула во текот на натпревар во Јужна Африка.

Пронајдете не на следниве мрежи: