Мали вкусни лиснати залчиња!

Совршен појадок, но  одлично  ќе се вклопат  и  на менито  за разни забави  Состојки:
500гр лиснато тесто
150гр шунка
150гр кашкавал
1 јајце
Кечап  по потреба
Зачини
Подготовка:
Одмрзнете го лиснатото тесто, развлечете кора со  дебелина од 2 мм и исечете ја на коцки. Во средината на секоја коцка стиснете круг со  чаша и  избоцкајте го тестото со  вилушка  на повеќе места.
 Секој круг намачкајте го со кечап
Шунката и кашкавалот исецкајте ги  на коцки и  редете ги на тестото врз кечапот.
Коцките наредете ги  во  тавче обложено со  хартија за печење, премачкајте го  делот од тестото  без фил со изматено јајце и посолете со оригано и копар.
 Печете во загреана рерна на 200 степени 20-ина минутиСостојки:
500гр лиснато тесто
150гр шунка
150гр кашкавал
1 јајце
Кечап  по потреба

Пронајдете не на следниве мрежи: