МАСИВЕН ЗАСТОЈ: Еве како изгледа сообраќаен метеж на автопат во Кина!

Во Кина, поточно на автопатот Пекинг-Хонгконг Макау, еден дрон снимил масивен застој откако милиони луѓе тргнале да се враќаат дома по прославата на Денот на државноста.Прославата се одвивала на фестивалот за време на викендот и кој симболично го отсликал формирањето на Народна Република Кина во 1949 година.
Застојот на гигантскиот Г4 Макау автопат кој има 140 ленти, настанал поради отворањето на новата наплатна рампа која води кон помали сообраќајни ленти близу Пекинг.
Погледнете што значи да се заглавите во сообраќаен метеж во Кина: Прославата се одвивала на фестивалот за време на викендот и кој симболично го отсликал формирањето на Народна Република Кина во 1949 година.

Пронајдете не на следниве мрежи: