МОК со подршка за поплавените подрачја

Работна средба на градоначалникот Тони Трајковски со претседателот на Македонски Олимписки Комитет, г-динот Васил Тупурковски, на која разговараа за помош и поддршка на спортот во Гази Баба, а особено за реконструкција на оние спортски објекти во настраданите подрачја кои беа зафатени од поплавата која се случи во изминатиот период.- За веќе постоечките спортски објекти од овие подрачја кои се оштетени ќе се превземат активности како реконструкција и санација и ќе се обезбедат со спортска опрема и реквизити која е потребна за спортистите, но и за учениците кои посетуваат настава во поплавените училишта, известуваат од општината.- За веќе постоечките спортски објекти од овие подрачја кои се оштетени ќе се превземат активности како реконструкција и санација и ќе се обезбедат

Пронајдете не на следниве мрежи: