Mожеби изгледа преслатко, но никако не ги пуштајте децата во негова близина! НИКАКО!

Местото на убодот ќе отече и ќе ве боли максималноНа дрвцата во Флорида демне едно мало опасно суштество. Властите на оваа држава предупредуваат на инсект чиј убод ќе ви предизвика огромна болка. Тоа е влакнестата гасеница.
Овој вид на гасеници можеби изгледаат безопасно, поради влакненцата со кои се прикриени, па неверојатни наликуваат на мачка, но експертите предупредуваат дека баш тоа крзно е прикриено со опасен отров.
Според нив, убодот од овие гасеници многу поболен од оној кај пчелите и скорпиите.
Местото на убодот ќе ви отече и ќе ве боли неверојатно многу, а лекарите советуваат да држите мраз на местото на убодот. 
Погледнете го видеото:На дрвцата во Флорида демне едно мало опасно суштество. Властите на оваа држава предупредуваат на инсект чиј убод ќе ви предизвика огромна болка. Т

Пронајдете не на следниве мрежи: