Муслиман застана со превез на очите и побара само ЕДНА работа од Французите. Реакциите се ТРОГАТЕЛНИ!

Момче со превез преку очите, пред нозете ставил натпис „Јас сум муслиман, но ми велат дека сум терорист. Јас на вас ви верувам, ми верувате ли вие на мене? Ако е да, прегрнете ме“.Над стотина Французи се одѕвале на неговиот повик, а многумина од нив не можеле да ги сокријат солзите.
Емотивното видео е објавено на Јутјуб, а момчето на крајот го објасни својот чин.
„Благодарам на сите кои ме прегрнаа. Го направив ова само за да пратам порака до сите: Јас сум муслиман, но тоа не значи дека сум терорист. Никого не сум убил. Ќе ви кажам дека минатиот петок ми беше роденден, но не го прославив. Длабоко сочувствувам со семејството на жртвите. Сакам да ви кажам дека да се биде муслиман, не значи автоматски дека ќе бидеш терорист“, рекол тој, додавајќи дека терористите убиват други луѓе без причина. 

„Муслиман тоа никогаш нема да го направи. Верата не го дозволува тоа“, завршува тој. 
Во продолжение може да го погледнете неговото видео:
Над стотина Французи се одѕвале на неговиот повик, а многумина од нив не можеле да ги сокријат солзите.
Емотивното видео е објавено на Јутј

Пронајдете не на следниве мрежи: