Најточниот афрички хороскоп!

Loading...

Најточниот афрички хороскоп!

Ntintilili – MOРСКА ОВЦА (6. јануари – 20. јануари)
Луѓето родени во овој знак сакаат мир и задоволство. Секогаш ќе се залагаат за мир и љубов, дури и во најнеповолните ситуации за нив. Овие луѓе се флексибилни, иако понекогаш може да бидат чудни и себични. Секогаш се водени со голема амбиција и силно веруваат во самоусовршување и тоа дека секогаш можат да бидат подобри. Во својата верба дека се што работат е добро, понекогаш можат околу себе да создадат лути непријатели. Често се однесуваат заповеднички, а тоа го прават затоа што сакаат се да биде исправно. Перфекционисти се. Родените во овој знак треба да се чуваат од кожни инфекции и болести на внатрешните органи. Треба да избегнуваат канцерогени супстанции и хемикалии.
Овие луѓе тешко заработуваат за живот. Имаат тешкотии преку целата година, но во сигурно време, или посебно во последниот месец од годината,или во последен миг нивната среќа драстично се менува на подобро. Надарени се со многу таленти.лесно се спријателуваат со луѓето и животните. Многу од нив се добри земјоделци.Имаат меко срце,не сакаат никого и ништо да уништат. Во нивните животи управува морето, и како што морето наеднаш се менува,можат и тие да постанат такви и тоа изненадно. Во љубовта западнуваат во состојба на потполна збунетост и безизлезност, но како што знаат да влезат во неволји, исто така многу добро знаат и да ги решат проблемите и повторно да го здогледаат светлото на денот.
Usihlenga – НЕБЕСЕН ЧАМЏИЈА (21. јануари – 20. фебруари)
Родените во овој знак се идеалисти што повеќе сонуваат отколку што делуваат. Темпераментни се,а кога ќе се разбудат од сон,ја гледаат онаа друга страна и не може да ја негираат вистината која ги опкружува. И како што спремно прифаќаат предизвик, тоа ги прави следбеници на било кое верување или учење.Духовно се силни и едни од најдобрите пророци. Често заболуваат,посебно во детство и во период на адолесценција. Сакаат да управуваат со кормилото на животот побрзо и одат далеку пред другите. Како резултат на тоа што веруваат дека тоа што го работат е исправно,често се прогонувани. Понекогаш се борат против несреќната судбина. Не им е лесно да сакаат и да ги разбираат другите,бараат љубов, разбирање и опростувања од другите. Мислат пред сите и однапред,така да повеќе мислат за иднината отколку за сегашноста. Секогаш бараат нешто ново. Брзо им здосадува она што го работат-започнуваат нешто,оставаат недовршено и преминуваат на друго. Секогаш се во потрага по некоја вистина или идеал,иако често не ни знаат што бараат и што би правеле со тоа.
Amahlengeto Azvanajo – ДЕЛФИНИ ЉУБОВНИЦИ (21. фебруари – 20. март)
Афричкото предавање кажува дека родените во овој знак се истрајни. Можат да бидат слаби на многу начини-физички па и интелектуално,но храбри се,своеглави и непопустливи. Кога се повикани да извршат некоја задача,тие до крајна граница се посветени на тоа. Веруваат во одржување на зборот во секој момент. И покрај големото патење и неволјите истрајуваат до конечен успех. Не знаат само како да се борат за она што е добро и вистинско, туку и како да се одржат во она што веќе го постигнале.Можат да направат доста грешки и да останат без  сила,но кој може да го избегне тоа?Верни љубовници се и посесивни сопружници. Стануваат успешни кога се соочени со противење на оној другиот.Сакаат да бидат признати,а ништо не може да ги повреди повеќе од тоа дека се отфрлени.Кога ќе се налутат,сите кои се во нивна околина треба да бидат претпазливи.Понекогаш се склони на подвалување и чудни се – склони на промена на расположението,како и морето-мирно и плаво во еден момент,а во сиво и валовито во следен момент. Родените во овој знак,често се и неодлучни. Ќе кажат да,но…затоа што не се задоволуваат со постигнатото. Сакаат да го одгонетнат и она најскриеното. Одлични пријатели се на оние кои ќе се најдат во неволја.

Dushuza – БОРБЕН ОВЕН (21.март – 20.април)
Родените во овој знак спрема традиционалното верување е вистински воин,иако вообичаено не е водич. Приврзан пријател е и во добро и во лошо и ќе остане присутен и тогаш кога сите ќе се откажат. Припадниците на овој знак се во состојба да го налутат и најсилниот непријател. Борбените овнови брзо се лутат но брзо и се смируваат,простуваат и забораваат. Доста се надарени,но го кријат своето вистинско лице и ги прикриваат емоциите. Тешко е да се прочитаат и да ги сватите што мислат. Многу посесивни се,посебно кога е во прашање нивното богатство,и може да бидат многу скржави. Меѓутоа ретко е луѓето родени во овој знак да стигнат до некое матерјално или духовно богатство. Овие луѓе се просечни,затоа што и нивната среќа е средна.

Burumatara ili Unkunzendala – СТАР БИК (21.април – 20.мaj)
Родените во овој знак се агресивни во се што работат. Силни се,доверливи,но и поносни. Кога нешто ќе им се даде да направат,тоа ќе го направат со биковско темпо,полека и сталожено,жалејќи се,но и покрај се,поштено и темелно ќе ја завршат работата. Карактеристично за нив е дека можат да стекнат големо богатство, но понекогаш знаат и да го изгубат. Можат преку ноќ да се збогатат, но исто така и да изгубат. Овие луѓе лесно добиваат во игри на среќа,и освојуваат водечки места во разни натпревари. Лути борци се и спремни на маки,но нивната храброст понекогаш е ограничена, ако наидат на тврд противник се повлекуваат. За нив ништо не е пострашно од тоа некој да ги игнорира.

Demane i Demazana – РАЗИГРАНИ БЛИЗНАЦИ (21.мaj – 23.jуни)
Родените во овој знак често се растргнати помеѓу експлозиите од силните чувства. Имаат тешкотии во донесување одлуки, затоа што се соочуваат со сопствените внатрешни противречности. Им треба многу време да донесат некоја важна одлука и сее оставаат за после. Потребно им е да учат и да вежбаат донесување одлуки и да се држат до тоа. Женска особа родена во овој знак може да го поклони срцето на двајца во исто време.Родените во овој знак се креативни и уметнички настроени,но некои од нив се и мрзеливи.често губат многу време и енергија во безначајни расправии.Имаат чудни пријатели кои лесно се караат со нив и заминуваат,а потоа бараат прошка.Чуствителни се и не забораваат неправда.Би биле одлични мисионери,градители,учители.

Inkalankala ili Sonkala – СТАРА КРАБА (24.jуни -25.jули)
Често се физички слаби,посебно во детството.Склони се на разболување и обично имаат проблеми со градниот кош и стомачните болести.Затоа треба да водат повеќе рачун за своето тело,да јадат здрава храна без претерување,секојдневно да вежбаат.
Еднаш кога ќе заболат тешко се опоравуваат.Многу комплицирани се.Многу време поминуваат размислувајќи за она што треба да го направат,отколку да работат.Сметаат дека треба да бидат запазени од светот,без да вложат многу труд.Кога се соочени со проблеми можат да бидат неодлучни до мерка да не знаат каде да одат.Можат да бидат посесивни и ќе направат се за да го сочуваат она што е нивно и што мислат дека им припаѓа.Сакаат да патуваат.Иако често создаваат и имаат проблеми имаат и среќа која изненада доаѓа и ги спасува од тешки ситуации.Тоа обично се случува во исто време секоја година.Понекогаш се расипници и треба да водат рачун да се контролираат за да не изгубат се што стекнале.

Imbubedingile – ПРОГОНЕТ ЛАВ (26. jули – 26. aвгуст)
Одлични организатори се,но можат да постанат мрзеливи и безпомошни.Често се запазени од луѓе од авторитет и често ги повикуваат за задачи за кои не се ни спремни ниту ги интересираат.Зборуваат,мислат и фантазираат интензивноКога нешто работат,постануваат опседнати со тоа.Љубоморни се,и тешко им е да сакаат некого затоа што не умеат да се покажат во вистинско светло.Другите тешко ги сваќаат,и кај луѓето можат да предизвикаат или дивење или омраза.Често се болни и можат да бидат епилептични,како и срцево болни.Во старост имаат проблеми со мускули и уринарен тракт.Можат брзо да се збогатат,но се губат изненадно.Обично се женат 2-3 пати а некоја трагедија често ги одвојува од саканата особа.Нивната тага е длабока,но отпорни се и се опоравуваат.Усреќуваат многу луѓе и им носат богатство,а они самите можат да умрат во сиромаштија.Кога доаѓаат тешки времиња,сите се собираат околу нив,барајќи совет и утеха.Родени се да помагаат и да им служат на други,а за тоа добиваат многу малку благодарност.

Untombijasina ili Nanana – ДЕВОЈКА ШТО ИГРА ( 27. август – 26. септември)
Интересни луѓе се, сакаат да се забавуваат. Им лежат многу спортови. Често можат да бидат непријатни, но сепак имаат пријатели и љубовници. Имаат и светла и темна страна како месецот. Расположението им се менува брзо и варира од депресија до претерано воодушевување. Добри организатори се. Сакаат убавина и одлични љубовници се. За нив водењето љубов е борба во која се сретнуваат со секој дел на моќ и концентрација. Понекогаш имаат проблеми кога истражуваат нови аспекти на љубов, дури можат и да го изгубат партнерот како резултат од тоа. Тешко простуваат, тоа за нив е знак на слабост. Често експериментираат со храна, пиење, лекови. Не се доволно среќни ако немаат стално нешто ново со што би се обогатиле. Ги мачи главоболка и болки во зглобови. Во собраќајните незгоди често им страдаат коските. Брзо се опоравуваат.

Izimbenge zika Gubudela – ГУБУДЕЛИНАТА КОРПА (27.септември – 28.oктомври) 
Родените во овој знак покажуваат изузетен скептицизам,ретко прифаќајќи ги работите онака како што изгледаат. Они испитуваат, имаат замерки, се сомневаат во точноста на се, затоа што се родени со неодолив импулс да сваќаат и да продираат во длабочината на животните проблеми. Добри се во придобивање на други да ја сработат цела работа. Ова се луѓе кои можат да влезат во неволја затоа што незнаат да кажат не на пријатели и сакаат да им бидат на услуга дури и кога не можат. Сакаат да помогнат дури и тогаш кога ним им е потребна помош. Дури и да стекнат богатство ќе посакаат да го поклонат во добротворни цели. За нив парите и богатството се без важност. Стално се во борба да добијат љубов од особата која ја сакаат, но оној момент кога ќе сватат дека се сакани, губат интерес и бараат друга особа. Пошто се родени ловци,ловот повеќе ги интересира отколку самиот улов.

Sobatinjela – OСВЕТОЉУБИВ ШКОРПИОН (29.oктомври – 25.ноември)
Родените во овој знак се оние кои ќе умрат борејќи се за она што е исправно.Можат да бидат борци против тиранство,но нивното владеење брзо заслабнува кога сите грешки ќе се исправат и доброто завладее. Тие се борат за општо добро и понекогаш си наштетуваат на сопственото здравје.Еднаш кога ќе се збогатат они се навикнуваат на тоа,но не се задоволни само со тоа и ќе пробаат да бидат уште побогати.Но без оглед на тоа колку ќе бидат богати,гордост секогаш ќе им недостига.Имаат многу малку ароганција и гордост во себе,можат да ја сватат празнината во живото,како и да ја сватат тајната на животот и смртта.

Sozabile – ГОЛЕМ ЛОВЕЦ (26.ноември – 28.декември)
Родените во овој знак се надарени од Господ, да донесат одлуки во вистински момент. Способни се да извршуваат многу работи без страв од неуспех, и во тек на обавување некоја работа они сметаат дека веќе успеале. Понекогаш овие луѓе случајно усреќуваат други луѓе, побрзо отколку сами себе. Способни се својот сон да го подигнат на високо ниво и да најдат решенија за многу проблеми, и обично другите имаат корист од тоа, а не они сами. Често се импулсивни, и како да се таленти да прават грешки, па понекогаш се и добротвори спрема оние кои тоа не го заслужуваат. Родените во овој знак се добри пејачи, рецитатори, водители. Потребно е да научат да се воздржуваат затоа што имаат тенденција да одат во крајности. Во секој случај можат да постанат екстремни, своеглави, бунтовни. Многу од нив постануваат дури и многу конзервативни. Склони се да се најдат во големи неволји. Поради тоа треба секогаш да го употребат својот вроден смисол за интуиција, со цел за спречување немили настани.

Umkhomo –КИТ (29.декември – 6.јануари)
Според афричкиот народ една година имала 13 месеци а не 12. Зошто е така, не е познато. Но спротивно од западните култури каде бројот 13 се означува како број кој носи несреќа, во Африка тоа е број кој содржи 3 и 10, се означувал како свет број. Во зулу јазикот 13 месец (останатите денови после 12 месец) се нарекува indidamadoda, што во превод значи откривач на луѓето. Овој месец е ставен како најсвет од сите месеци во традиционалниот афрички календар. Во овој месец се одржувани мировните церемонии и се склопувале примирја помеѓу племињата. Се верувало дека во овој месец кој не е месец, се родени врачеви и видовитите. Нивните животи требало да бидат исполнети со свети задачи и требало да служат на другите. Зулу зборот umkhomo значи „оној кој све знае“. Припадниците на овој знак цел живот го посветуваат во барање мудрост и знаење, но и кога ќе го најдат,они се ретко среќни. Продолжуваат да бараат и понатаму,се додека зведите на смртта сосема не го потемнат небото на нивниот живот. Според африканскиот народ реткост е, подарок само за посебни души,да се биде роден во 13 месец,под владеење на знакот кит.

Повеќе информации и анкети можете да најдете на нашата Фејбук страница!!! клик на сликата 

СЛУШАЈТЕ СИ МУЗИКА ДОДЕКА ЧИТАТЕ ВЕСТИ: 

Радио станици на Пулс24

loading...