Најточниот афрички хороскоп!

Demane i Demazana – РАЗИГРАНИ БЛИЗНАЦИ (21.мaj – 23.jуни)
Родените во овој знак често се растргнати помеѓу експлозиите од силните чувства. Имаат тешкотии во донесување одлуки, затоа што се соочуваат со сопствените внатрешни противречности. Им треба многу време да донесат некоја важна одлука и сее оставаат за после. Потребно им е да учат и да вежбаат донесување одлуки и да се држат до тоа. Женска особа родена во овој знак може да го поклони срцето на двајца во исто време.Родените во овој знак се креативни и уметнички настроени,но некои од нив се и мрзеливи.често губат многу време и енергија во безначајни расправии.Имаат чудни пријатели кои лесно се караат со нив и заминуваат,а потоа бараат прошка.Чуствителни се и не забораваат неправда.Би биле одлични мисионери,градители,учители.

Inkalankala ili Sonkala – СТАРА КРАБА (24.jуни -25.jули)
Често се физички слаби,посебно во детството.Склони се на разболување и обично имаат проблеми со градниот кош и стомачните болести.Затоа треба да водат повеќе рачун за своето тело,да јадат здрава храна без претерување,секојдневно да вежбаат.
Еднаш кога ќе заболат тешко се опоравуваат.Многу комплицирани се.Многу време поминуваат размислувајќи за она што треба да го направат,отколку да работат.Сметаат дека треба да бидат запазени од светот,без да вложат многу труд.Кога се соочени со проблеми можат да бидат неодлучни до мерка да не знаат каде да одат.Можат да бидат посесивни и ќе направат се за да го сочуваат она што е нивно и што мислат дека им припаѓа.Сакаат да патуваат.Иако често создаваат и имаат проблеми имаат и среќа која изненада доаѓа и ги спасува од тешки ситуации.Тоа обично се случува во исто време секоја година.Понекогаш се расипници и треба да водат рачун да се контролираат за да не изгубат се што стекнале.

Imbubedingile – ПРОГОНЕТ ЛАВ (26. jули – 26. aвгуст)
Одлични организатори се,но можат да постанат мрзеливи и безпомошни.Често се запазени од луѓе од авторитет и често ги повикуваат за задачи за кои не се ни спремни ниту ги интересираат.Зборуваат,мислат и фантазираат интензивноКога нешто работат,постануваат опседнати со тоа.Љубоморни се,и тешко им е да сакаат некого затоа што не умеат да се покажат во вистинско светло.Другите тешко ги сваќаат,и кај луѓето можат да предизвикаат или дивење или омраза.Често се болни и можат да бидат епилептични,како и срцево болни.Во старост имаат проблеми со мускули и уринарен тракт.Можат брзо да се збогатат,но се губат изненадно.Обично се женат 2-3 пати а некоја трагедија често ги одвојува од саканата особа.Нивната тага е длабока,но отпорни се и се опоравуваат.Усреќуваат многу луѓе и им носат богатство,а они самите можат да умрат во сиромаштија.Кога доаѓаат тешки времиња,сите се собираат околу нив,барајќи совет и утеха.Родени се да помагаат и да им служат на други,а за тоа добиваат многу малку благодарност.

ПРОДОЛЖУВА НА НАРЕДНАТА СТРАНА:

Пронајдете не на следниве мрежи: