Најточниот афрички хороскоп!

Sozabile – ГОЛЕМ ЛОВЕЦ (26.ноември – 28.декември)
Родените во овој знак се надарени од Господ, да донесат одлуки во вистински момент. Способни се да извршуваат многу работи без страв од неуспех, и во тек на обавување некоја работа они сметаат дека веќе успеале. Понекогаш овие луѓе случајно усреќуваат други луѓе, побрзо отколку сами себе. Способни се својот сон да го подигнат на високо ниво и да најдат решенија за многу проблеми, и обично другите имаат корист од тоа, а не они сами. Често се импулсивни, и како да се таленти да прават грешки, па понекогаш се и добротвори спрема оние кои тоа не го заслужуваат. Родените во овој знак се добри пејачи, рецитатори, водители. Потребно е да научат да се воздржуваат затоа што имаат тенденција да одат во крајности. Во секој случај можат да постанат екстремни, своеглави, бунтовни. Многу од нив постануваат дури и многу конзервативни. Склони се да се најдат во големи неволји. Поради тоа треба секогаш да го употребат својот вроден смисол за интуиција, со цел за спречување немили настани.

Umkhomo –КИТ (29.декември – 6.јануари)
Според афричкиот народ една година имала 13 месеци а не 12. Зошто е така, не е познато. Но спротивно од западните култури каде бројот 13 се означува како број кој носи несреќа, во Африка тоа е број кој содржи 3 и 10, се означувал како свет број. Во зулу јазикот 13 месец (останатите денови после 12 месец) се нарекува indidamadoda, што во превод значи откривач на луѓето. Овој месец е ставен како најсвет од сите месеци во традиционалниот афрички календар. Во овој месец се одржувани мировните церемонии и се склопувале примирја помеѓу племињата. Се верувало дека во овој месец кој не е месец, се родени врачеви и видовитите. Нивните животи требало да бидат исполнети со свети задачи и требало да служат на другите. Зулу зборот umkhomo значи „оној кој све знае“. Припадниците на овој знак цел живот го посветуваат во барање мудрост и знаење, но и кога ќе го најдат,они се ретко среќни. Продолжуваат да бараат и понатаму,се додека зведите на смртта сосема не го потемнат небото на нивниот живот. Според африканскиот народ реткост е, подарок само за посебни души,да се биде роден во 13 месец,под владеење на знакот кит.

Повеќе информации и анкети можете да најдете на нашата Фејбук страница!!! клик на сликата 

СЛУШАЈТЕ СИ МУЗИКА ДОДЕКА ЧИТАТЕ ВЕСТИ: 

Радио станици на Пулс24

Пронајдете не на следниве мрежи: