Направете лак од ЛУК и кажете збогум на пукањето и листањето на ноктите

Доколку сакате нокти кои не се листаат и не пукаат штом ќе пораснат, имаме мал совет за вас.Трикот е во лукот. Секојдневно го користите во исхраната, но не ни помислувате дека може да ви биде корисен и за подобар изглед на ноктите.
Еднo чешне  лук ситно исецкајте го и ставете го во безбоен лак за нокти. Оставете да отстои 48 часа. Секој втор ден мачкајте ги ноктите.
Не ги отстранувајте слоевите до пет пати. По петтиот пат, отстранете го лакот и премачкајте повторно. За две до три недели ќе ги видите резултатите: Ноктите ќе бидат одлични и нема да се листаат.
За полесно да се ослободите од силниот мирис на лукот, премачкајте ги рацете со малку лимон.Трикот е во лукот. Секојдневно го користите во исхраната, но не ни помислувате дека може да ви биде корисен и за подобар изглед на ноктите.

Пронајдете не на следниве мрежи: