Навидум безопасна риба, но со леснотија може да го задуши пленот и на копно!

Регса, слатководна риба во сродство со гргеч која потекнува од Југоисточна Азија, предизвика паника на една плажа во Австралија.Овој вид риба, која во последните неколку децении успеа да се рашири сѐ до Папуа Нова Гвинеја, предизвика тотална паника овие денови во Австралија, бидејќи за прв пат се појавила недалеку од тамошниот брег.
Таа е во состојба да шета по копно и до шест дена, заради тоа што покрај жабри има бели дробови, а кога еднаш ќе проголта некое животно, Регса го убива така што ја задушува.Овој вид риба, која во последните неколку децении успеа да се рашири сѐ до Папуа Нова Гвинеја, предизвика тотална паника овие денови во Австралија,

Пронајдете не на следниве мрежи: