Не е за оние со СЛАБ ЖЕЛУДНИК: На човек му извадиле стотици црви од…

Ова одвратно видео покажува Кинез со стотици црви кои лазат во неговото уво и се хранат со неговото месо.Имено, тој бил примен во болница во кинеската провинција Гуандонг, во која дошол откако имал воспаление.
Докторите решиле да стават ендоскопска камера во внатрешноста на увото, а во видеото се прикажуваат лекарите како ги испираат црвите од увото и ги отстрануваат со пинцети.
Еден член од медицинскиот персонал изјавил дека црвите предизвикале повреди поради гризењето, како и дека е можно де се видат траги по местата каде што лазеле по кожата.
Пациентот, кој останал неидентификуван, одбил да даде интервју за локалните медиуми и остана непознато од каде се појавиле црвите во неговото уво.
Заразата е позната како аурална мијаза, а не е ретка во тропските и суптропските подрачја. Обично се појавува кај децата помлади од 10 години или кај значително возрасни лица. Поради поразвиените меѓународни патувања, се појавуваат вакви случаи и во Европа, Северна Америка, како и во Кина.

Луѓето со аурална мијаза можат да почувствуваат ѕуење во ушите и смрдеа, а можат и да оглуват.
Заразите на ушите и носот се сметаат за опасни поради можноста на црвите да дојдат до мозокот. Во таквите случаи, стапката на смртност е осум отсто.
Имено, тој бил примен во болница во кинеската провинција Гуандонг, во која дошол откако имал воспаление.
Докторите решиле да стават ендоско

Пронајдете не на следниве мрежи: