НЕВЕРОЈАТЕН план: Стапката на смртност мора да се зголеми?! – II дел

Loading...

Користењето на храна како оружје е стара идеја, но денешните злонамерници гоподигнаа нивото на дејствување „за неколку скалила погоре“. Вчера ви гопретставиме првиот дел од оваа контроверзна тема, која се надеваме дека го привлече вашето внимание: НЕВЕРОЈАТЕН план: Стапката на смртност мора да се зголеми?! – I дел. Денес ќе го прочитате вториот дел од текстот за „теророт“ што го предизвикуваат западните земји. Ако мафијата го прави ова истото, би го нарекле криминално изнудување и сигурно дека тие одамна веќе би биле во затвор.
Затоа сиромашните на оваа планета немаат средства за субвенција на своето производство на храна. Така, потрошувачката за увоз на храна расте, но цената за извоз на храната стагнира.
До неодамна, само доларите беа прифатени како валута во сиромашни земји за енергија, вода, ѓубриво и пестициди. Подобро би било во денешно време да не се произведува ништо по цена од 113 долари за барел нафта.
Извештајот кој „излезе“ од ЕУ, покажува дека биогоривото не може да стори ништо, кога се работи за намалување на ефектот на „стаклената градина“. Пораката од овој извештај може да значи дека биогоривото е еден голема измама.
Фактот дека за 1 килограм нафта се потребни 1000 до 2000 литри вода и дека за 1 килограм месо се потребни 10 000 до 13 000 литри вода. Затоа погодете што се произведува најмногу? Месо – -и тоа воглавно за пазарот на западните земји.

Поврзаноста меѓу се е јасна, затоа што тоа што го направија во последните 200 години, е смрт и колонизација на целата планета, а притоа нивната политичка елита се нарекува цивилизирана.
Додека зборуваат за штедење за одредени земји, глобалните владетели забрзано произведуваат роботи за контрола на човештвото.
Повторно се враќаме на корпоративните и државните медиуми, бидејќи без нивното активно учество во покривање на бескрајното злосторство, не се случува ништо.
Проблемот е едноставен, се додека имаме владеачка елита, која сопствениците и движителите на глобалниот капитал, ќе владее ваквата состојба. Тие го водат шоуто и никогаш, па ни за милион години, не би ја укинале идејата за постојниот економски систем.
Тие не ни можат да ги менуваат нештата, доколку ние не ги натераме на тоа или целосно не ги отфрлиме.  Ако мафијата го прави ова истото, би го нарекле криминално изнудување и сигурно дека тие одамна веќе би биле во затвор.
Затоа сиромашните н

loading...
Loading...