НОВА ДРОГА ВО УЧИЛИШТАТА – ОВА НЕ СЕ ГУМЕНИ БОНБОНИ

Во училиштата во Германија откриена нова дрога во вид на гумени бонбони јаготки која дилерите им ја даваат на децата. Но, за многу брзо време може да дојде и кај нас. Оваа дрога се нарекува јагода квик или јагода мет, мириса на јагода, а личи како гумени или желе бонбони. Внимавајте!!!Оваа дрога е кристал мет со вкус на јагода и има смртоносни последици. Ова е еден од најгрдите, но најбрзи патишта до смртта, велат оние кои ги виделе последиците од нејзиното дејство. А целна група на дистрибутерите се токму тинејџерите.
Кристал мет е синтетичка дрога, а бројот на зависници од неа расте од ден на ден. Таа се нарекува уште и „кокаин на сиромашните“, а предизвикува психички и физички пореметувања кај оние што ја земаат, но многу е пострашна од кокаинот, зашто делува на мозокот и централниот нервен систем.
Зависниците почнуваат да пропаѓаат физички, им се јавуваат пликови по целото тело, а голем број од нив се заразуваат и од ХИВ.
Според последните пишувања, оваа смртоносна дрога се продава и прав со вкус на чоколадо, па на прв поглед не може да се направи разлика меѓу неа и какаото, на пример.
Грижи се за себе, за своето здравје, ако некој ти понуди гумени бонбони јаготки одбиј го. И раскажи им на другарите за новата опасност со која може да се соочат!
 Оваа дрога е кристал мет со вкус на јагода и има смртоносни последици. Ова е еден од најгрдите, но најбрзи патишта до смртта, велат оние кои ги вид

Пронајдете не на следниве мрежи: