Новата спортска сала во ОУ „Крсте Петков Мисирков“ утре ќе биде пуштена во употреба

Loading...

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески и градоначалникот на општина Гази Баба Тони Трајковски, утре ќе ја пуштат во употреба новата спортската сала „Крсте Петков Мисирков“ во ОУ „Крсте Петков Мисирков“ во населбата Ченто.Спортската сала во ова основно училиште ја градеше Агенцијата за млади и спорт, како дел од проектот за изградба на 35 спортски сали низ целата држава.
Салата ќе располага со спортски реквизити за одигрување на екипните спортови, гимнастика, изградени се бетонски трибини со капацитет од 500 гледачи, а од буџетот на АМС за оваа намена се одвоени околу 35 милиони денари.Спортската сала во ова основно училиште ја градеше Агенцијата за млади и спорт, како дел од проектот за изградба на 35 спортски сали низ целата држ

loading...
Loading...