Очајни родители го грабнале своето 5 -годишно болно дете од биолница: Тргнале да барат лек !?

Родителите го одвеле своето дете без отпусна лисата од болница во Саутептон. Наводно се на пат кон Шпанија. Полицијата интензивно ги бара.Британците Брат и Негемех Кинг во четвртокот од болница во Саутептон без лекарско одобрение  го замале своето 5- годишно дете кое болеува од тумор на мозокот.
Полицијата е во интензивна потрага по нив, а според некои информации, целото семејство, која покрај момчето има уште шест деца, се качиле на траект за Франција и се претпоставува дека се на пат кон Марбеља Шпанија. Не се знае порадишто патуват токму таму. На момчето му е потребна 24 –часовна нега, а според некои извори, батеријата на уредот кој му овозможува да се храни преку цевче е при крај.
Пријатели на семејството веруваат дека очајните родители го земале детето од болниц и тргнале во потрага по лек.
Британската полиција објавила  дека е во соработка со шпоанската полиција за што побрзо да го најдат семејството. Во потрагата се вклучил и Интерполкој во петокот испратил аларм до сите свои седишта.

Парот е инаку член на верската заедница Јеховини сведоци па некои веруват  дека го земале момчето од болница бидејќи не дозволиле момчето да подлегне на трансфузија на крв,  што нивната вера тоа го забранува. 
Пријателите на семејството додаваат дека при операцијата на момчето му бил отстранет туморот, но дека туморот ќе се врати повторно и нема да може да се оперира. Процениле делка на момчето му остануваат уште 4 месеци живот.Британците Брат и Негемех Кинг во четвртокот од болница во Саутептон без лекарско одобрение  го замале своето 5- годишно дете кое болеува од т

Пронајдете не на следниве мрежи: