Од калап до проверка „дали држат“: Откријте како настануваат кондомите

Поуларно се нарекуваат „гумички“ бидејќи се направени токму од гума, а  презервативите мораат да минат низ строга контрола на квалитет пред да се пуштат во продажба.Кондомите или презервативите се најверниот сојузник во превенција од полово преносливи полести, а нивната сигурност во заштита од несакана бременост надминува 80 проценти. Причините за намалена заштита најчесто се неправилно ракување и ставање.
Погледнете во видеото како се произведуваат кондомите
 Кондомите или презервативите се најверниот сојузник во превенција од полово преносливи полести, а нивната сигурност во заштита од несакана бременос

Пронајдете не на следниве мрежи: