Општина Кривогаштани од 10 до 27 август со спортски дух, ќе се одржи традиционалниот ноќен турнир во мал фудбал

Годинава продолжува традицијата во Кривогаштани, под покровителство на општина Кривогаштани се организира традиционалниот августовски ноќен турнир во мал фудбал кој оваа година го има најголемиот награден фонд од своето постоење.Во најава е да се случи еден од поголемите турнири во регионот кој ќе започне на 10 Август  и ќе трае точно 17 дена  а финалната вечер е закажана за 27 Август ноќта пред верскиот празник Голема Богородица.
После едногодишна пауза поради изградба на ново игралиште во Кривогаштани повторно се организира традиционалниот турнир кој ќе понуди забава, фудбал, награди и изненадувања за посетителите и натпреварувачите.
Сите заинтересирани екипи, спонзори и играчи имаат прилика да го пријават своето учество до 8 Август кога и ќе се одржи извлекувањето на екипите  во Кафе Чао во Кривогаштани. Во најава е да се случи еден од поголемите турнири во регионот кој ќе започне на 10 Август  и ќе трае точно 17 дена  а финалнат

Пронајдете не на следниве мрежи: