ОРИГИНАЛНО: Црвеното човече од семафорот го имитира секое ваше движење!

Loading...

Минувачите можат да влезат во кабината покрај семафорот и да ја изберат својата омилена песна. Кога некој ќе заигра, движењата автоматски ги „имитира“ црвеното човече на семафорот.Една германска компанија смисли оригинален проект кој забавува, но истовремено им помага и на граѓаните во сообраќајот.
Имено, компанијата воведе ново црвено светло на семафорот. Црвениот човек кој обично стои мирно и ни дава знак дека во дадениот момент не е безбедно да се премине улицата, стана разиграно човече.
Освен што на луѓето им беше забавно и смешно да го гледаат разиграниот човек, истражувањето покажало дека дури 81% од нив останале и понатаму да стојат и да чекаат да се вклучи зеленото светло за да можат сигурно да ја преминат улицата.Една германска компанија смисли оригинален проект кој забавува, но истовремено им помага и на граѓаните во сообраќајот.
Имено, компанијата

loading...
Loading...