Осум изрази кои кај жените имаат друго значење

Секоја жена поседува неколку реченици, кои имаат сосема друго значење, ние го разоткриваме. „Во ред, јас сум во право“ – За што и да се расправате, оваа реченица завршува секаква полемика.
„Добро тогаш“ – Што во превод значи: Мора добро да размисли пред да одлучи како ќе ве казни.
„Ништо“ – Затишје пред бура, внимавајте!
„Пет минути“ – Ако станува збор за чекање значи половина час.

„Благодарам“ – Не ја разбивајте главата, само кажете „Нема на што“.
„Само повели“ – Всушност значи „Само обиди се да се осудиш“ (за што и да се работи) заради мир во домот, најубаво е да се откажете од тоа.
„Не се грижи, јас ќе го сторам тоа“ – Во женски превод тоа значи дека ве замолила да сторите нешто, а вие не сте го направиле.
Длабока воздишка – Невербален израз кој означува дека жената не може да поверува колку залудно време троши во караница со вас. „Во ред, јас сум во право“ – За што и да се расправате, оваа реченица завршува секаква полемика.
„Добро тогаш“ &nda

Пронајдете не на следниве мрежи: