Откако објавиле видео на Фејсбук како уништуваат 20 милиони години стара карпа, против нив е покрената кривична постапка!

Момчиња учесници во извидничка група се снимале додека уништувале 20 милиони стар камен-карпа во  паркот Гоблин во ЈутаИмено, на видеото што го објавиле на нивните Фејсбук профили,  може да се види како тие лудо се забавуваат и се смеат додека го прават тоа.
Во описот под видеото се гледа дека станува збор за Дејв Хеил, Глен Тејлор и Дилан Тејлор, а освен тоа што се веселат на нивниот подвиг, тие самите го објавиле и видеото на Фејсбук.
Ова објавено видео на одговорните лице од Јута воопшто не им изгледале смешно, па токму затоа за овој инцидент  решиле да поведат кривична постапка. Имено, тие се бидат обвинети за уништување на каменот стар 20 милиони години.

Истрагата за инцидентот кој се случил на 11 октомври е во тек.
„Ова не е само погрешно, туку е и несоодветно, вака не треба да се однесуваат кон државните паркови и токму поради тоа ќе се соочат со последиците“- изјавиле одговорните лица.
Станува збор за долина преполна со карпи кои претставуваат природно чудо кое се формирало со векови наназад, а овие луѓе уништија дел од таа убавина“, изјавил Џеф Расмусен, заменик директор на паркот Јута за Fox 13.

 
Од полицијата изјавуваат дека момците може да се соочот со казна затвор од 6 месеци до 15 години.
“Некои работи не може да се заменат и имаат сентиментална вредност“ додаваат.
Притоа, момците веќе се извинија за својата постапка и додадоа дека немале намера да направат никаква штета. 
Набрзо се очекува разрешување на овој инцидент.
Погледнете го видеото.
 
Имено, на видеото што го објавиле на нивните Фејсбук профили,  може да се види како тие лудо се забавуваат и се с

Пронајдете не на следниве мрежи: