Овие парчиња облека ќе ве направат подебели

Многу често се прашуваме дали ни стои одредено парче облека или не?! Дали не прави подебели или послаби?! Исто како што постои облека која визуелно ве прави да изгледате послабо, постои и облека која ве прави да изгледате по дебело.
Ќе ви ги откриеме петте парчиња облека кои треба да ги избегнувате, ако не сакате да изгледате како да имате некој килограм повеќе.
Долги фустани
Точно е дека се удобни и пријатни за носење, но поради големата количина на материјал вие ќе изгледате подебело од тоа што сте. Избегнувајте ги!

Пруги
Околу теоријата дека лниите ве дебелеат постојат неколку мислења. Некој тврдат дека облеката во пруги ве дебелее, додека други мислат дека ве прави послаби, но тоа не е точно.
За секој случај избегнувајте облека во линии.

Бели хеланки
Познато е дека белата боја генерално додава некој килограм, а црната намалува. Но, од сите бели парчиња облека, хеланките се најлошиот избор.

Широки пантолони
Тука се мисли на пантолони со џебови, посебно популарните „спуштени“ пантолни. Тие влијаат долниот дел од вашето тело да изгледа многу подебел.

Набори
Наборите и фалтите на маичките или здолништата ќе направат да изгледате за неколку конфекциски броеви подебели.
Многу често се прашуваме дали ни стои одредено парче облека или не?! Дали не прави подебели или послаби?! Исто како шт

Пронајдете не на следниве мрежи: