ОВА Е ВИСТИНАТА ЗА БОЖИЌ: Во 15:45 часот е докажано дека на луѓето им е доста од сѐ!

Loading...

Најново истражување во Велика Британија покажа дека „жолтата минута“ кај луѓето на Божиќ, доаѓа точно во 15:45 часот кога им е доста од празниците и роднините.Токму во тој момент, голем дел од нив бараат утеха од стресниот крај на годината во туристичките агенции и го планираат својот одмор за бегство во некое топло и сончево место.
Имено, големо истражување на туристичката агенција Teletext Holidays, покажа како во 15:45 часот околу илјада луѓе креваат слушалка и се јавуваат во туристичка агенција да резервираат одмор во некоја егзотична дестинација, како Дубаи или Тенерифе. Треба да се истакне дека на тој чекор се одлучуваат дури 186% од луѓето, во однос на останатите денови од годината.
„Тоа е време кога луѓето се најзафатени, а со оглед на тоа дека се ближи крај на годината, пристигнуваат празниците и ладното време, се чини дека летните месеци одамна се поминати. Поради стресот што се создава за време на новогодишниот период, но и поради затегнатите семејни односи, не зачудува тоа дека на луѓето им е потребно нешто на што ќе му се израдуваат, а годишниот одмор е нешто што нѐ прави среќни“, објасни угледниот професор по психологија Кери Купер за Daily Mail.Токму во тој момент, голем дел од нив бараат утеха од стресниот крај на годината во туристичките агенции и го планираат својот одмор за бегство во

loading...
Loading...