Оваа девојка не сакала да седне покрај него. По неколку секунди ја дознал жалната вистина…

Секојдневно околу нас има појави на расизам, а многумина кои се сведоци на тоа ќе ја завртат главата како ништо да не се случило.Без разлика дали тоа се случува во супермаркет, во автобус, на работа…
Ние гледаме сосема ладно на тоа како некој глас во главата им вели на луѓето да не седнат до луѓе со друга боја, или пак да не му се даде работа на некој од друга раса.
Овие навидум мали дела на расизам, имаат огромно влијание врз поединци, ги доведуваат до депресија, тешкотии и уништување на животот.

Затоа, размислете два пати пред да го слушнете ѓаволскиот глас во вашата глава.
Погледнете го ова видео и споделете го со вашите пријатели за да се крене глас против расизмот.
Без разлика дали тоа се случува во супермаркет, во автобус, на работа…
Ние гледаме сосема ладно на тоа како некој глас во главата им вели

Пронајдете не на следниве мрежи: