ОВАА ПРИКАЗНА РАСПЛАКА МНОГУМИНА: Не сакам да победам во трката, за да остане татко ми жив!

Кога има 4 години, татко ми ми донесе Икс бокс конзола. По цели денови игравме заедно, се додека не почина по две години – раскажува детето…Според неговите зборови, поради големата тага 10 години не ја отворил кутијата во која се наоѓала конзолата затоа што тоа би го потсетило на времињата кои ги поминувал со татко му.
Сега кога има 16 години одлучи да види дали Икс боксот сеуште работи. Кога вклучи играта забележа дека на секоја трка е впишан најбрзиот круг. Тоа е времето на неговиот татко.

Посебно што го изненади е “духот” на татко му во играта. Во споменатата видео игра, кога сакате некој срушите нечив рекорд на трката, вие всушност се тркате со “духот на автомобилот”, како би имале подобра симулација на вистинско натпреварување.
“Кога го гледате духот на автомобилот во играта Рели Спорт Челенџ, исто така јас го видов автомобилот на татко ми и имав чувство дека повторно се тркам со него, баш како пред 10 години.” – изјави детето.
“Играв се додека не успеав да го победам. Еден ден буквално бев пред целта… но застанав. Не сакав да победам, за татко ми да не исчезне од играта.”Според неговите зборови, поради големата тага 10 години не ја отворил кутијата во која се наоѓала конзолата затоа што тоа би го потсетило на времињ

Пронајдете не на следниве мрежи: