Пар бил во брак едвај две недели…

Loading...

Пар бил во брак едвај две недели…Мажот,иако силно вљубен во својата жена, неможел веќе да издржи а да не излезе со другарите. Па и’ рекол на невестата: Mиличка,ќе излезам малку …ќе се вратам веднаш.
„А каде ќе одиш миличок?”
„Одам во кафиќ, сонце. На пиво со другарите!”
„Аааа, па ти сакаш пиво љубов моја?”- и го отвора фрижидерот и му покажува барем 25 различни видови на пиво од различни земји-од германско,холандско,ирско,какво уште не… 
Мажов незнае што да прави и едино му текнало да рече:
„Да мила, ама во кафиќот…знаеш…имаат ладни чаши и…”-
Не стигнал ни да ја доврши реченицата, а жената вади од замрзнувачот толку смрзанта кригла што се наежила кога ја земала во раце.
Мажов, веќе блед и вика:
„Да, душичке, ама во кафиќот ги имаат и оние супер грицки…Нема да се задржам долго,одма се враќам, ти ветувам!!!”
“Mммм…сакаш грицки медено???”-отвара орманчето и почнува да вади чипс, пуканки, кикирики…
„Ама мила моја…во кафиќот…знаеш…пцујат и зборуваат  лоши зборови…”
„А-ха!!! Сакаш да чуеш погрдни зборови,кретену, а? Испиј го ебеново пиво во оваа ебена смрзната кригла и изеди ги ебениве грицки!!!
Ти си бре сега оженет,п**ка ли ти мајчина и ти нема да одиш нигде! Јасно ли ти е шупаку еден???”И така си живееа среќно до крај на живототМажот,иако силно вљубен во својата жена, неможел веќе да издржи а да не излезе со другарите. Па и’ рекол на невестата: Mиличка,ќе излезам мал

loading...
Loading...