Перверзно перо: Кога ќе сфатите во што гледате- ќе поцрвенете!

Ви делува како да гледате во перо, но всушност пред очите имате дело на уметникот Анџело Муско кој направил многу провокативна креација- составена од илјадници и илјадници човечки тела!Телата се допираат  така што формираат  огромна низа. Ги поставил во поза која одговара на обликот на перо и  ги поврзувал во фотошоп.
Критичарите неговата уметност ја опишуваат како поетична и провокативна, а наскоро го чека голема изложба во Њујорк.Телата се допираат  така што формираат  огромна низа. Ги поставил во поза која одговара на обликот на перо и  ги поврзувал во фотошо

Пронајдете не на следниве мрежи: