Подочниците се показател на сериозни

Кога наутро ќе ги видиме обично се показател дека сме останале до доцна или сме испиле повеќе еден пијалак но ако тоа е честа појава тогаш тоа не е само естетски проблем .Тие можат да укажуваат на сериозен здравствен проблем. Тие се прв сигнал дека нешто не е во ред со организмот.Анемија
Ако често ви се појавуваат подчници или уште полошо се подуени тоа може да укажува дека имате анемија особено ако е проследено со главоболка умор и послабо памтење.
Проблеми со бубрези или црн дроб
Ако подочниците ви се многу темни тоа може да има врска со бубрезите или црниот дроб односно честа конзумација на алхохол .
Хронично воспаление на синуси
 Затнан нос и синунуси создаваарт подочници и набабрени подрачје околу очите и затнати дишни патишта .Тоа може да се реше со инхалација а ако тоа не помгне , може да се реши со операција.
Отрови на тело
 Како и вишокот на вода во телото предизвикува натеченост а тоа е од премногу конзумација на кафе алхохл и цигари. На телото тогаш му е потребно детоксикација за да се избегнат токсините кои ги оптеретуваат органите.
 Лоша функција на тироидна жлезда
 Пмс хормоните  што предизвикува задржуње вода во телото , проблеми со спиење и темни подчници , па пред месечниот циклус треба да се избегнуват солени продукти и јаглехидрати.
 
 Анемија
Ако често ви се појавуваат подчници или уште полошо се подуени тоа може да укажува дека имате анемија особено ако е проследено со г

Пронајдете не на следниве мрежи: