Похован карфиол од рерна

Далеку поздрава варијанта од пржениот похован карфиолСостојки:
1,5кг карфиол
Смеса за поховање
2 шолји брашно
Сол и  бибер
2 мали лажички црвен пипер
1 мала лажичка лук во прав
1 лажичка сув или свеж магдонос
5 белки
4 лажици вода
3 шолји лебни трошки
Подготовка:
Измијте го карфиолот и  поделете го  на мали  парчиња.
Подгответе  3 сада. Во  едниот ставете брашно помешано со сите  зачини. Во  друг белките изматени  со вода, а во третиот лебни трошки.
Тавчето  обложете го со хартија за печење и премачкајте со малку масло. Цветовите карфиол  извалкајте ги  во брашното, па во  белките и на крај во  лебните трошки. Наредете ги во  подготвената тепсија оставајќи малку простор помеѓу нив.
 Кога ќе го потрошите сиот карфиол, секое парче попрскајте го со  малку масло  на секое парче.
 Печете во претходно загреана печка на 210 степени 5 минути. По  35 минути завртете ги парчињата и печете уште пет минути додека не поруменат.Состојки:
1,5кг карфиол
Смеса за поховање
2 шолји брашно
Сол и  бибер
2 мали лажички

Пронајдете не на следниве мрежи: