Потпечени пица макарони

Потребни се следните состојки:
400 грама макарони
300 грама печурки (шампињони)
Шунка од мисирка (може замена пилешка)
Кашкавал
Сирење
Суво месо
Кечап
Малку оригано
Малку маргарин
Потребни состојки за прелив:
2 јајца
1 чаша јогурт (може замена павлака за готвење)
Малку сол
Подготовка:
1. Макароните се варат во солена вода, се цедат и се плакнат со ладна вода. Се додава шунката исечкана на коцки, сувото месо, рендан кашкавал, на коцки исечкано сирење, малку оригано и кечап. На малку масло се динстаат печурките исечкани на листови, посолени и потоа се додаваат на макароните.
2. Целокупната смеша се соединува во огноотпорен сад претходно премачкан со малку маргарин.
3. Се мачка со кечап и рендано сирење
4. Се матат јајцата со јогуртот па се преливаат врз сирењето. Одозгора се ренда уште малку сирење и се додава оригано.
5. Се пече во загреана рерна на 200 степени.
Се служи топло со пријатно друштво!
Потребни се следните состојки:
400 грама макарони
300 грама печурки (шампињони)
Шунка од мисирка (може замена пилешка)

Пронајдете не на следниве мрежи: