,,Повеќе ми е срам да побарам пари од родителите, отколку да чистам улици. Тоа го правам со крената глава”

Ова вредно младо момче смета дека поголема срамота е да се седи во кафулињата по цел ден, отколку чесно да си ја заработи својата дневница и да помогне на својата фамилија.Сафет Хајдин е 18 годишно момче, кој за разлика од своите врсници, не седел со скрстени раце и чекал подобро време. Како што кажува, подолго време се обидувал да најде работа за да им го олесни животот на своите родители.
Кога му била понудена работа како чистач на улици, овој млад дечко прифатил без приговори. Според него, нема поголем срам да се бара пари од родителите ако веќе си способен сам да заработуваш.
,,Не ми смета да чистам улици, ми смета тоа што седам дома пред телевизор и шивеам на трошок на моите родители”, кафува Сафет.
На крајот на разговорот, Сафет кажува дека драго би ја заменил својата метла со политичарите, за нивната фотеља…
 Сафет Хајдин е 18 годишно момче, кој за разлика од своите врсници, не седел со скрстени раце и чекал подобро време. Како што кажува, подолго време

Пронајдете не на следниве мрежи: