Пресекол две лименки и ги спои на дното: ПОТОА НАПРАВИ НЕШТО БРИЛИЈАНТНО!

Пред 200 години, еден американски инженер Бенџамин Томпсон го направил првиот шпорет. Ако го видите денес, би рекле дека повеќе личи на камин.Тој сфатил како научно да ја контролира и да ја пренесува топлината. Развојот на металната индустрија 1820 година доведе до фактот дека почнале да се прават железни печки, кои биле користени за греење и готвење.
Повеќето од денешните печки се на гас или електрична енергија и се користат исклучиво за подготовка на храна. Сепак, шпоретот во следното видео е малку повеќе инвентивен од некој друг. 
Погледнете го видеото:Тој сфатил како научно да ја контролира и да ја пренесува топлината. Развојот на металната индустрија 1820 година доведе до фактот дека почнале да

Пронајдете не на следниве мрежи: