ПРОБАЈТЕ: ГЕРМАНСКА КОМПИР САЛАТА

180 калории за порција; 4 порцииПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
 700-800 г компир
3 мали главички кромид или еден страк праз, ситно сечкани
¼ чаша магдонос
¼ чаша мајчина душичка
2 лажици киселина
2 лажици телешки бујон
2 лажици масло
2 главици лук, ситно сечкани, толчени
 Сварете ги компирите да омекнат. Тргнете ги од шпоретот, прецедете и исечкајте ги на половинки. Измешајте ги компирите со празот, магдоносот и мајчината душичка. Оставете ги на страна.
Во мала тава измешајте ги киселината, бујонот, маслото и лукот и загрејте ги на тивок оган. Прелејте ги компирите со таа смеса.
Измешајте ги внимателно пред да ги сервирате.ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
 700-800 г компир
3 мали главички кромид или еден страк праз, ситно сечкани
¼ чаша магдонос

Пронајдете не на следниве мрежи: