Продолжува легализацијата во општина Кисела Вода. Легализирани 4833 дивоградби

Loading...

Продолжува легализацијата во општина Кисела Вода. Легализирани 4833 дивоградбиГрадоначалникот на општина Кисела Вода денес додели уште 50 нови решенија за легализирани дивоградби. Со тоа, бројот на решени предмети се искачи на 4833, или 35% од пристигнатите 13849 барања за легализација.Бројот на поднесени барања без геодетски елаборат, во овој момент, изнесува 4555. Исто така, изготвени се уште 284 урбанистички согласности, од кои, за 218 се чека уплата на надоместокот, за постапката за изготвување на Решенијата за легализација на објектите да може да се продолжи.Во своето обраќање, градоначалникот ги повика сите граѓани кои ја немаат докомплетирано документацијата што поскоро да ја достават до административните служби.Крајниот рок за комплетирање на документацијата, за новодонесените барања кои пристигнаа во продолжениот рок даден од Владата на Република Македонија  истекува до крајот на 2017 година, а за граѓаните кои претходно имаат поднесено барање, до 31.12.2016 година.Градоначалникот на општина Кисела Вода денес додели уште 50 нови решенија за легализирани дивоградби. Со тоа, бројот на решени предмети се искачи н

loading...