Шарен солен ролат: Идеален за свечени трпези

Шарен солен ролат: Идеален за свечени трпезиСосотојки:
За жолтиот дел:
2 јајца
2 лаживи масло
1 лажица кисела павлака
2 рамни лажици брашно
Една мала лажичка прашок за пециво
3-4 лажици рендан кашкавал
За зелениот дел :
2 јајца
2 лаживи масло
1 лажица кисела павлака
2 рамни лажици брашно
Една мала лажичка прашок за пециво
 2 лажици блендиран спанаќ
Малку  сол
 За портокаловиот дел:
2 јајца
2 лаживи масло
1 лажица кисела павлака
2 рамни лажици брашно
Една мала лажичка прашок за пециво
2 рамни лажици  ајвар
Малку  сол
 За фил:
Крем сирење
Тенко  сечена шунка
 Зачини по  желба
Подготовка:
Јајцата  поделете  ги и   посебно  изматете ги  белките и  жолчките. Во  жолчките  додадете ги останатите  состојки и  на крај додадете ги  белките.
 Истата постапка направете ја со  сите  кори.
Обоените смеси  ставете ги  во  кеси и  на хартија за печење по желба  редете ги боите. Печете 15 минути на 200 степени, не повеќе бидејќи може да ви  се исуши кората кога ќе ја виткате. Многу  е важно да се придржувате на мерките за да не дојде до пукање. Кога кората ќе се испече веднаш  замотајте  ја заедно со хартијата на која ја печевте и оставете потполно да се олади. Намачкајте со кремсир  и  наредете ги  состојките по желба.Сосотојки:
За жолтиот дел:
2 јајца
2 лаживи масло
1 лажица кисела павлака
2 рамни лажици б

Пронајдете не на следниве мрежи: