Се среќаваат двајца алкохоличари во кафана…

Loading...

Се среќаваат двајца алкохоличари во кафана:- Што си вака модар по лицето? Каде падна?- Не сум паднал… Онаа мојана ме начека сношти со сукалото, па удри… удри… удри…- Како бе така?- Епа… Влегувам јас дома, тивко го соблекувам капутот, ги одврзувам кондурите и слушам глас „Пак ли пиеше море!“. Ја подигам главата и гледам сукало пред очите…- Ааа… па ти не ја знаеш тактиката! Гледај јас што правам: Си доаѓам дома, ја отварам вратата со нога, ја трескам зад мене и се дерам: „Женоо, напален сум стотка. Ајде да водиме љубов!“. Кога ќе го слушне тоа, жена ми веднаш си легнува и се преправа дека спие.- Што си вака модар по лицето? Каде падна?- Не сум паднал… Онаа мојана ме начека сношти со сукалото, па удри… удри… удри…- Како

loading...
Loading...