Се урнал патнички авион во Колумбија

Loading...

Сите шест патници и пилотот загинаа при уривање на мал патнички авион во северниот дел на Колимбија, објавија локалните медиуми.Пилотот непосредно пред падот ја известил контролата на летање за механички дефект.
Авионот од типот „цесна“, на малиот регионален авиопревозник „Алас“ исчезнал од радарите на летот од Букараманга кон Малага, во провинцијата Сантандер.
Пилотот се обидел да се врати кон Букараманга, околу 245 километри североисточно од Богота и да атерира откако ја известил контролата на летање за механичкиот дефект, но авионот набрзо се урнал.Пилотот непосредно пред падот ја известил контролата на летање за механички дефект.
Авионот од типот „цесна“, на малиот р

loading...
Loading...