„Секс-џихад“: Поддршка на младите муслиманки кон џихадистите

Муслиманки од Велика Британија, Австралија и Малезија одат во Ирак и Сирија со цел да се спроведе „секс-џихад”. Тоа подразбира дека тие се задолжени да го креваат духот на мажите џихадисти преку сексуални услуги.Странските медиуми пренесуваат дека неколку малезиски жени на возраст меѓу 30 и 50 години веќе извршиле патувања како сексуални доброволки до териториите контролирани од ИСИС.
Според податоците, ИСИС издале декрет со кој се воведуваат сексуални обврски за немажените муслимански жени.
Терминот „секс-џихад” (џихад ал-Никах) се појавил во 2013 година, кога лидерите на екстремистите повикаа девојките сунитки да доаѓаат во Сирија за да го поддржат преку сексуални услуги духот на бунтовниците во името на борбата против неверниците и со режимот на претседателот Башар Асад.
Во издадена фатва се цитираат 24 од сура 4 на Куранот, во која станува збор за привремен брак-мута.Странските медиуми пренесуваат дека неколку малезиски жени на возраст меѓу 30 и 50 години веќе извршиле патувања како сексуални доброволки до

Пронајдете не на следниве мрежи: