Сигурни сме дека сте го слушнале светскиот хит МАКАРЕНА. Ќе се изненадите кога ќе прочитате за што се работи во песната

Макарена е името на една девојка која го изневерила своето момче и кое во очај постојано го извикувал нејзиното име.
 Во деведесетите години сигурно сте го пееле светскиот хит „Макарена“ чија песна е на шпанска група Los del Río. Но сте се запрашале ли некогаш што всушност се работи во песната.
Иако делува весело, „Макарена“ е песна за неверство. Макарена е име на девојка која го изневерила момчето и тој во очај го довикува нејзиното име.
Во песната, Vitorino, дечкото на Макарена, прегледува листа на мажи со кои Макарена го изневерила и на крај завршила со двајца негови пријатели („se la dió con dos amigos“).Во деведесетите години сигурно сте го пееле светскиот хит „Макарена“ чија песна е на шпанска група Los del Río. Но сте се запраш

Пронајдете не на следниве мрежи: