Скокна во вода за да спаси мечка која се дави. Не ни претпостави што ќе се случи подоцна!

Една мечка залутала во населено место на Флорида и морала да биде застрелана со стрела за смирување за да може да ѝ се пријде.За жал, мечката успеала да побегне и да влезе во морето, каде сигурно би се удавила, да не беше еден голем херој кој се најде да ѝ помогне.
Биологот кој работи на зачувување на природата на Флорида, Адам Варвик, влезе во морето за да ја спаси, а по подолга борба со морските струи, успеа да го спаси животното тешко 200 килограми!
Иако поспаната мечка сѐ уште имаше сила да го повреди Адам, таа тоа не го направила. Додека сите луѓе нестрпливо го очекувале крајот на приказната, чекајќи на безбедна оддалеченост, овој јунак остана со мечката, сѐ додека не се увери на крај дека е здрава и жива.

„Донесов одлука во моментот! Кога ја видов беспомошната мечка како се дави, адреналинот ме присили да реагирам“, изјави Варвик.
Погледнете го видеото:
Bear saved from drawning by coolPickЗа жал, мечката успеала да побегне и да влезе во морето, каде сигурно би се удавила, да не беше еден голем херој кој се најде да ѝ помогне.

Пронајдете не на следниве мрежи: