Сладолед од чоколадо: Ќе заборавите на слаткарниците!

Направете си сами превкусен сладочед од чоколадо!За подготовка на сладолед, не треба да бидете слаткар, ниту ви се потребни скапи апарати. Некогаш е доволно да имате малку фантазија, желба и добар рецепт со квалитетни намирници.
Состојки:
200г темно чоколадо
5 жолчки
½ лажица шеќер
500мл млеко
Постапката на подготвување, погледнете ја во видеото:За подготовка на сладолед, не треба да бидете слаткар, ниту ви се потребни скапи апарати. Некогаш е доволно да имате малку фантазија, желба и добар

Пронајдете не на следниве мрежи: