СЛАТКА ТАЈНА! Колач со праски!

Направете превкусен десерт…Состојки:
За тесто
Две шолји брашно
Шолја шеќер
Две јајца
Две лажици прашок за пециво
Четвртина шолја путер
Четвртина шолја јогурт
Шолја млеко
Ванилин шеќер
За фил
Две праски со средна големина
Половина шолја шеќер
Половина шолја путер
Половина лажица цимет
Подготовка:
Шеќерот, путерот и циметот за праските, ставете го во сад, чекајте да зоврие, па повремено мешајте да добиете карамел. Тргнете од оган и распоредете во подмачкан и со брашно посипан округол калап. Подгответе го тестото, така што ќе помешате брашно и прашок за пециво, а посебно изматете ги путерот и шеќерот, па додадете едно по едно јајце, млеко, јогурт и ванилин шеќер. Се добро измешајте и соединете со брашното. Преку сосот од карамел, наредете кришки од праска, па рамномерно залијте ги со тестото. Печете во рерна на 180 степени околу половина час.Состојки:
За тесто
Две шолји брашно
Шолја шеќер
Две јајца
Две лажици праш

Пронајдете не на следниве мрежи: