СМЕЕЊЕ ДО СОЛЗИ: Македонска швалерска дозвола

Loading...

Швалерската дозвола има свои правила на однесување. Кој не се придржува до нив, ќе остане без неа.Јасно одредува до колку часот и со кого излегуваат швалерите, дека треба да се забавуваат исклучиво со пејачки од 30 до 40 години и за тоа да платат, забавата со оние помладите, пак, е бесплатна, авантура со колешка, секретарка или шефица е дозволена…
На пример, ако имате печат само за А категорија, тоа подразбира излегување во кафена со пријателите од 18 до 24 часот.
Тука има ограничувања: па така, ако се констатира антиалкохолизам, папучарење, хомосексуалност или венерични болести – швалерската дозвола трајно се одзема.Јасно одредува до колку часот и со кого излегуваат швалерите, дека треба да се забавуваат исклучиво со пејачки од 30 до 40 години и за тоа да плата

loading...
Loading...