„Шок бомба“ остави навивач без рака, Чкембари во одбрана на Комити!

Откако Комити беа донесени под ,,Тумбе Кафе” во 30та минута од наптреварот да го бодрат Вардар, истите беа присилени да го напуштат стадионот на 15 минути од крајот на натпреварот и тогаш се случи она што најмалце требаше, Шок бомба   експлодираше и  при екплодирањето на истата навивач од Комити остана без рака. Кои беа причините за експлодирањето на шок бобмата за сега се непознати. Од спротивната страна далеку побројните битолски Чкембари остро реагираа на оваа експлозија  и застанаа во одбрана на нивните ривали со што се судрија со полицијата.
Десетина повредени навивачи се однесени на клиниката во Битола. Како што изјави Јагода Стојановска портпарол на клиничката болница тројца повредени се наоѓаат на одделението за ортопедија од кои еден во тешка здравствена состојба и на негово барање ќе биде пренесен на клиниките во Скопје. Другите двајца се со полесни повреди и по добивањето медицинска помош ќе бидат пуштени на домашно лекување.На одделението за хирургија се донесени две лица, едно лице е пратено на ушното одделение. Од болницата не можат да дадат точна бројка, оти велат дека пристистигнуваат и други повредени.
Извор: Тip.com.mk Од спротивната страна далеку побројните битолски Чкембари остро реагираа на оваа експлозија  и застанаа во одбрана на нивните ривали со

Пронајдете не на следниве мрежи: