СОЛЕН ПРЕДИЗВИК! Печурки со лук и мајчина душица!

Идеален предлог за ручек или вечера…Состојки:
16 шампињони
3 лажици маслиново масло
2 чешниња лук
3 лажици путер
Малку мајчина душица
Половина лажица лук во прав
5 лажици презла
1 лажица лимонов сок
Сол и бибер
Подготовка:
Пропржете ги шампињоните околу 3 минути на маслиново масло. Наредете ги во во огноотпорен сад. Во посебен сад измешајте ги путерот, лукот, мајчината душица, лимоновиот сок, солта и биберот. Подготвената смеса ставете ја на секоја печурка, па ставете во рерна да се пече 15 минути на 200 степени. Послужете со салата.Состојки:
16 шампињони
3 лажици маслиново масло
2 чешниња лук
3 лажици путер
Малку мајчина

Пронајдете не на следниве мрежи: