Спој на НЕВНИМАНИЕ И БРЗИНА: Кој е виновен тука?

Возачи на автомобили, внимавајте! Имајте в предвид дека сѐ повеќе мотоциклисти има на патиштата во топлите денови.Сообраќајната несреќа што ја сними надзорната камера што го следи сообраќајот во украинскиот град Дњепрозержинск, покажува како невниманието и брзината може да доведат до фатална несреќа.
Во овој случај, комбето дозволено сврте налево, но во преширок лак – што пак, го збуни мотоциклистот кој со голема брзина возел од истата насока. Ударот бил неизбежен.

Затоа, со ова апелираме до сите возачи на автомобили, како и на мотори, во овие топли денови да бидат повнимателни и потолерантни во сообраќајот, со цел да се избегнат вакви или слични ситуации на патиштата.
Сообраќајната несреќа што ја сними надзорната камера што го следи сообраќајот во украинскиот град Дњепрозержинск, покажува како невниманието и брзи

Пронајдете не на следниве мрежи: