Стар Дојран – Музеј на Прва светска војна: Одбележување на 100 години од Првата светска војна: Британија и Македонија

Loading...

Во рамките на проектот “Одбележување на 100 години од Првата светска војна: Британија и Македонија”, утре во 11 часот во просториите на Музејот на Првата светска војна во Стар Дојран ќе се одржи и изложба на оваа тема.Овој проект кој е финансиран од Британската амбасада во Скопје –Република Македонија, во соработка со Општина Дојран во декември и јануари годинава,  реализираше работилници на кои учествуваа средношколци  и претставници од локалната самоуправа  од  Дојран.
 
Работилниците ги спроведе ангажираниот експерт проф. Д-р Александар Стојчев, кои преку практични активности учесниците на овие работилници обработуваа изворен музејски материјал, извори и литература на англиски и македонски јазик со цел рализација на оваа музејска изложба.

Утре  музејот во Стар Дојран ќе биде целосно опремен со промотивни материјали, банери, техничка и информатичка опрема. 
На самата изложба ќе присустува и градоначалникот на Општина Дојран, Борче Стамов.Овој проект кој е финансиран од Британската амбасада во Скопје –Република Македонија, во соработка со Општина Дојран во декември и јануари го

loading...
Loading...