Ставиле две кукли на маса и ги прашале децата која е грда. Нивните одговори ќе ве остават БЕЗ ЗБОРОВИ!

Овие дечиња од видеото биле сместени во соба со две кукли, а сѐ што требало да направат е да одговорат на прашањето која кукла е убава, а која не е.Треба да се напомене дека пред нив биле ставени кукли со различен тен (бел и потемен).
Една жена им поставувала прашања на кои децата требале да одговараат.
Резултатите се поразителни и наметнуваат едно сосема друго прашање: „Дали општеството влијае на ваквиот начин на размислување кај децата?“.
Погледнете го видеото до крај:Треба да се напомене дека пред нив биле ставени кукли со различен тен (бел и потемен).
Една жена им поставувала прашања на кои децата треба

Пронајдете не на следниве мрежи: