Супер трик за запршка

Секоја домаќинка прави запршка, но ова е тајната која треба да ја знаете за да направите совршена.Во чорба од зеленчук или месо се става 40 гр. масло и 40 гр. брашно.
Во чорба од риба се става 30 гр. масло и 30 гр. брашно.
Во обичен сос се става 30 грама масло со 30 грама брашно.
Во светол сос на 5 литри течност се става 40 грама масло со 40 брашно.
Интересен податок е дека треба да се готви 20 минути запршката.Во чорба од зеленчук или месо се става 40 гр. масло и 40 гр. брашно.
Во чорба од риба се става 30 гр. масло и 30 гр. брашно.
Во оби

Пронајдете не на следниве мрежи: