Ознака: босилек

Живот

Овие растенија нѐ штитат од мрачна енергија и лоши ситуации

Според народните верувања, постојат растенија кои со векови се сметале дека се голема заштита од негативната енергија. Лук Лукот се смета за природен антибиотик кој има огромна моќ, а во […]

Живот

Куќата во која се одгледува оваа билка не може да биде сиромашна

Сојузник во борбата против депресијата, а ви помага и да се ослободите од насобраниот стрес. Босилекот е билка позната по своите лековити дејства и поради тоа можеби е идеално време […]

Живот

Сакате да јадете лук но не сакате да ви мириса здивот, направете го ова

Сите знаеме колку е непријател мирисот на лук откако ќе го консумираме.Лукот е многу здрав, има бројни здравствени придобивки, но мириса многу лошо. Ако сакате да не мирисате по јадењето, […]